Et godt råd om rødvin: En australsk vin er altid er sikkert valg

Jeg har lige et godt råd til alle, der serverer vin for deres gæster, hvilket de fleste som regel gør. Jeg serverer nemlig altid rødvin for mine gæster, og jeg vælger stort set altid australsk vin, hvilket jeg har erfaret er en vinsort, der passer til stort set al slags mad.

Jeg skriver dette indlæg, fordi jeg gang på gang har været til middag hos nogle, der ikke har haft forstand på rødvin, hvilket tydeligt er kommet til udtryk i deres valg af vin, og for mig ødelægger det altså lidt den kulinariske oplevelse, når der bliver serveret en vin, der ikke passer til den mad, der bliver serveret. Mit råd til dem er derfor at købe en australsk vin og servere den, for en australsk vin passer til stort set al slags mad.

Serverer man en australsk vin til sin ret, har man altså trukket et sikkert valg, og vælger man oven i købet en rødvin, kan det ikke blive mere sikkert og delikat.

Er man i tvivl om, hvilken vin der passer bedst til den ret, man serverer, skal man efter min mening altid gå efter en rødvin, da det er den vindrue type, der passer til stort set alle retter.

En australsk vin er en kendetegnet ved at være meget kraftig og fyldig i smagen, hvilket netop gør den velegnet til de fleste retter, især kødretter. Konsistensen er præget af det australske klima, som er meget stabilt hele året igennem, hvilket giver den australske rødvin sin særprægede smag.

Blandt de australske vine er langt de fleste rødvine, og det skyldes hovedsageligt det faktum, at det er rødvinen, der er den mest kraftige i smagen, ligesom de australske druer.

Nu skriver jeg jo ikke alt det her for at belære jer alle sammen om min viden om rødvin og australsk vin, men jeg synes bare, at det er synd, at vinen ikke kommer til sin fulde ret, når den bliver serveret sammen med noget mad, der ikke passer til den pågældende vin, der bliver serveret. Det samme gælder maden. Maden kommer heller ikke til sin fulde ret, når den ikke serveres sammen med en passende vin, og heraf kan vi konkludere, at den bedste kulinariske oplevelse opstår, når man kombinerer en australsk vin og en ret mad, der har de bedste præmisser for at passe sammen.

4 Comments

 1. Arne Karlsen
  21. februar 2012

  Tak for dit råd, jeg vil gå efter australsk rødvin næste gang, jeg inviterer til middag. Fisken skal dog stadig nydes med et glas Riesling hvidvin efter min mening! 😉

  Svar
 2. Niels Samuelsson
  24. februar 2012

  Jeg har faktisk prøvet at servere rødvin til fisk et par gange, og det var ikke helt skidt. Men det kommer meget an på fisken og vinen. Stegte ål med en mild rødvin fra fx Chile kan godt anbefales. 🙂

  Svar
 3. Henning Mortensen
  20. marts 2012

  Jeg er også helt vild med en god australsk rødvin! Det er bare ærgerligt, at udvalget herhjemme ikke er så stort, som i andre lande.

  Svar
 4. Mie Andersen
  19. april 2012

  Nu har jeg ikke særlig meget forstand på rødvin, men jeg kan i hvert fald godt smage, om den passer til maden eller ej, og da jeg synes, at det nemt kan ødelægge smagsoplevelsen, spørger jeg altid min lokale forhandler om, hvilken vin han vil anbefale til den pågældende ret.

  Svar

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *