Laser pointer og OBD fejlkodelæser til Jonathans maskine

Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle om min gamle barndomsven Jonathan. Jonathan er lidt af en tekniknørd og han har altid gang i alle mulige projekter, hvor han bygger små maskiner og robotter af gammelt elektronik. Sidst vi mødtes, var han helt oppe at køre over en laser pointer og en obd fejlkodelæser, som han havde fundet. 

Vi begyndte at få kontakt igen efter et par års pause, hvor vi hver især havde tralvt med rejser, job og kærester. Nu bor vi tilfældigvis tæt på samme gade og ser en del til hinanden. Jonathan er skabsingeniør/tekniker/mekaniker. Han bygger sine egne maskiner af gammelt ragelse i sin fritid. Nogle synes, at det er lidt for mærkeligt, men jeg synes sådan set bare, det er fedt, at han har en hobby, som han går vildt meget op i.

Derfor var jeg heller ikke overrasket eller fordomsfuld, da han på sidste cafétur helst ville tale om sit fund af en laser pointer og en OBD fejlkodelæser.

Jeg kender intet til teknik, så jeg har svært ved at forstå helt præcist, hvad en OBD fejlkodelæser og en laser pointer kan gøre for hans nuværende projekt. Jeg synes bare, det er fedt, at han har sådan et kreativt drive.

Derudover er jeg en lille smule mere interesseret i dette projekt, da han ikke ville afsløre præcis, hvordan han ville bruge OBD fejlkodelæseren og laser pointeren, men at jeg ville blive glad for resultatet. “Glad for resultatet?” spurgte jeg. “Ja, jeg laver noget til dig denne gang.” svarede Jonathan med et smil.

Jeg er lidt i syv sind her. På den ene side glæder jeg mig virkelig til at se, hvad det er, Jonathan har lavet til mig. På den anden side frygter jeg, at OBD fejlkodelæseren og laser pointeren bare er en del af noget mere “skrammel” – undskyld Jonathan – som ikke har den store brugsværdi.

Hvad bruger man dog laser pointer og OBD fejlkodelæser til?

Jeg har været inde at søge på ODB fejlkodelæser og laser pointer på Google. Jeg kan forstå, at en laser pointer er sådan en lille pegepind, som man kan bruge til præsentationer og forevisninger, men man kan også få dem kraftige nok til at tænde en tændstik. En OBD fejlkodelæser er sådan en man bruger til bilen for at finde ud af, hvad der er galt med den. Folk køber den, hvis de gerne vil vide præcis hvad fejlen er, før de sender den reparation. Hvad kan det dog være, at disse to ting kan gøre for en maskine?

One Comment

  1. Sune Eriksen
    13. april 2012

    Hvad var det så for en tingest, som ham Jonathan lavede ud af en laser pointer?

    Svar

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *