Jeg fik lavet en tilbygning og lært en masse om god planlægning!

Planlægning kan umiddelbart lyde som en mindre vigtig ting, når en drømme tilbygning til huset skal føres ud i livet, men planlægning og faste rammer er mindst lige så vigtige at have på plads, som selve opførelsen af byggeriet. Det mest overraskende i denne sammenhæng var leverandørens store fokus på en god og gennemarbejdet planlægning, hvilket jeg ikke selv havde haft de store tanker omkring, muligvis på baggrund af en større begejstring for min nye tilbygning.

Langsomt gik det op for mig at det har kæmpe betydning med et godt forarbejde omkring nye udbygninger, andre ombygninger, såvel som helt nyt byggeri fra grunden. Man tænker tit at planlægning er leverandørens opgave at få løst, men i dette tilfælde blev jeg inddraget i min tilbygning, hvilket meget hurtigt skabte det totale overblik over tidsforbrug og jeg kunne se det færdige resultat, inden at noget som helst endnu var blevet opført.

Da det gik op for mig at det i dag er muligt, at fremvise en aktuel tilbygning på en computerskærm, via et program der i tre dimensioner fremviser konstruktionen, blev det lige pludselig ekstremt sjovt at planlægge. Jeg kunne flytte rundt på tingende i computeren, prøve andre farver, flytte en væg et par centimeter og i det hele taget have hele mit projekt foran mig, som var det i en sandkasse.

Efterhånden som jeg kom frem til min færdige tilbygning på computeren, blev der synkront konstrueret en tidslinje for opførelsen, så det hele tiden var muligt også at overholde det afsatte budget for projektet. Da jeg var færdig stod jeg med en komplet oversigt, jeg havde sikret mig det helt rigtige valg af farver og materialer, samt ting jeg slet ikke havde tænkt over i min iver efter at få min nye tilbygning opført. Planlægning er en dyd!

En interessant artikel på nettet om indretning af bolig

Next Story »

Jeg tager gerne imod gode ideer til min indretning

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *