Min fætters passion for Speroni og Apex pumper fik mig til at lytte

Min fætter har en fantastisk evne til at få alting til at lyde spændende. Jeg havde ham til middag i går, og i 2 timer sad jeg fuldstændig opslugt af hans historier fra arbejdet om Speroni og Apex pumper – noget jeg ellers ikke ved noget som helst om, og som jeg sikkert ikke ville have fundet interessant, hvis jeg havde læst om det i et blad.

Min fætter arbejder med industripumper. Han er ved en helt masse om teknikken bag pumper – nu især Speroni og Apex pumper – som kan bruges til alt fra udgravninger til pumpning af olie.

Jeg er glad for at vide en masse, men der skal en god formidler til, før jeg kan blive virkelig fanget af et emne, som jeg ikke har nogen umiddelbar interesse for. Havde nogen spurgt mig, om jeg ville være interesseret i et 2 timers foredrag om Speroni og Apex pumper før min fætters ankomst, ville jeg have sagt nej.

Der er bare noget ved min fætters måde at fortælle det på. Hans øjne lyser op, når han taler om Speroni og Apex pumper, og det er tydeligt, at han er virkelig passioneret omkring sit arbejde.

“Nå, er der sket noget nyt” spurgte jeg ham, mens jeg hældte rødvin op i hans glas. “Tja…” sagde han, “vi har lige fået nye Speroni og Apex pumper på arbejdet.” Sådan begyndte det. Min fætter fortalte vidt og bredt om fordelen ved de nye pumper i forhold til de pumper, som de ellers havde brugt.

Speroni pumper er åbenbart transportable motorpumper, som er geniale til pumpejobs, der kræver stor mobilitet. Min fætter fortalte begejstret, at et udgravningsjob, som ellers ville have været besværligt, pludselig var meget nemmere med muligheden for at bruge en speroni motorpumpe. De havde aldrig haft motorpumper før, så introduktionen af Speroni var stort for hans firma.

Centrifugalpumper var til gengæld ikke noget nyt for min fætters arbejde, “men de Apex pumper, vi har fået nu, fungerer bare så ufatteligt meget bedre. Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor vi ikke bare investerede i Apex pumper fra starten.” Apex pumperne har i modsætning til de gamle pumper en top-pull-out konstruktion, som giver nem adgang til pumpehjulet samt en lang række andre fordele, som jeg ikke kan gengive med brug af den rette terminologi, men da min fætter fortalte, sad jeg og nikkede interesseret, mens jeg overvejede, om jeg måske skulle overveje et karriereskifte. Pumpearbejde lyder slet ikke så kedeligt.

Mit hjerte brænder for laserskæring og tig-svejsning

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *