PH lamper er nu engang en fryd for øjet – Dansk design i verdensklasse!

Nogle mennesker ser udelukkende en lampe som en brugsgenstand. Jeg synes dog, at det er værd at bruge lidt ekstra penge på, at få noget lækkert at se på. Jeg har især en forkærlighed for PH lamper. Godt gammeldags gennemtænkt dansk design når det er allerbedst.

Jeg er ikke så meget til det nyere design – endda selvom det er dansk. Jeg synes hurtigt, at det bliver alt for specielt og ikke ligefrem en fryd for øjet. Måske er jeg bare gammeldags, eller måske er jeg blot vant til at se på PH lamper.  Min storesøster har det lige omvendt, og er helt pjattet med de helt unge up-and-coming designere, og vi har derfor tit og ofte ivrige diskussioner om hvad godt design er.

Vi når dog altid til den samme konklusion, at det bunder i smag, og det er, hvis jeg fortrækker PH lamper er det på ingen måde udtryk for bedre eller værre smag, hvis man nu ser lidt mere generelt på det. På den måde minder det om kunst. Det er det bare af en eller anden grund mere acceptabelt,  at kunne lide noget andre ikke er så vilde med, når det kommer til kunst. Eller også er det bare mig og min søster som er lidt småskøre. De kalder vores mor os i hvert fald altid, så mon ikke der er noget om snakken.

Jeg husker stadigvæk første gang at jeg skiftede bekendtskab med en PH lampe. det var i min farmors hjem. Den fuldendte virkelig hendes ellers flotte stue, og må have været noget af en investering for en enke som hun desværre blev i en alt for tidlig alder.

I disse dage kan man jo købe de såkaldte kopi møbler, og selvom jeg var lidt mistroisk i starten, så valgte jeg alligevel at prøve det, da det er markant billigere, og ældgammelt design som en PH lampe må da snart have tjent sig hjem med de priser.

Jeg er blevet fuldt tilfreds med min replika PH lampe, og jeg har prøvet at sammenligne den med de oprindelige, og jeg kan vitterlig ikke se nogen forskel, lige meget hvor meget jeg prøver – og ifølge min lokale optiker fejler mit syn ingen verdens ting. Så jeg er fuldt tilfreds, og jeg kan varmt anbefale det, hvis man har lyst til at spare lidt penge på sin næste designerlampe – og hvem har ikke det?

Det er jo økonomisk sløje tider, og så må man jo spare hvor man kan, og så er det jo perfekt at der findes replika. Jeg gider i hvert fald ikke se på IKEA lamper i min egen stue. Så vil jeg nærmest heller sidde i mørke.

Jeg vil i hvert fald ikke undvære min PH lamper, og jeg elsker at jeg lige giver min farmor en tanke hver gang at jeg tænder for den. Det giver den på en eller anden måde personlighed, og I kan tro at jeg passer godt på den. Min søster tror nærmest at jeg er overbevidst om at min farmors sjæl er inde i PH lampen. Hun har nu også alle dage været noget mere spirituel end de fleste og finder næsten altid en overnaturlig forklaring på selv de mest normale hændelser. Jeg har ikke tal på hvor mange gange hun synes, at hun har overværet et mirakel. Intet er tilfældigt ifølge den kvinde.

Godt at der findes sådan en fantastisk låsesmed på Vesterbro

Next Story »

Nye pk 22 stole i stuen til spotpris gør en designpige glad

One Comment

  1. Mie
    29. december 2011

    PH lamper er fantastisk design, og er det udseendet, man er glad for, så kan jeg godt forstå, at man køber en replika udgave i stedet for. Selv er jeg vokset op med PH lamper i mit barndomshjem, og håber også en dag, at de kommer til at pryde mit hjem – det er jo altid rart at have minder forbundet med ting i hjemmet.

    Svar

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *