Hvordan rengøre man et kontorfællesskab? 4 gode råd

Der er mange grunde til, hvorfor man gerne vil holde kontorer, mødelokaler og gangene rene på arbejdspladsen. Det hjælper på sygefraværet og giver et godt indtryk over for alle de kunder eller samarbejdspartnere, der besøger matriklen. Derudover er medarbejderne ofte mere effektive, hvis de befinder sig i et rent miljø. Her får du 4 tips til, hvordan du får en effektiv kontorrengøring.

Organiser løse papirer og mapper

Mange virksomheder drukner i papirer og mapper. Selvom næsten alt er blevet digitalt, er det stadig et stort papirbehov, og det ender ofte i en stor, uorganiseret bunke på et skrivebord eller i et mødelokale. Derudover har en masse papirer en tendens til at samle støv, som i sidste ende ikke bidrager til rent arbejdsmiljø. Men der er heldigvis flere måder, du kan komme uden om problemet

Skabe og reoler er gode til opmagasinering. Her kan papirer og mapper, som indeholder fakturaer, ordrer, regninger osv. Organiseres, så de er nemme at finde, og de kommer væk fra områderne, hvor folk arbejder.

Hvis du skal have dokumenter fremme, og de ikke kan gemmes væk i reoler e. lign., er det en god ide at organisere dem i et filsystem med tydelige mærkater, så de kan placeres uden for den ”almindelige” arbejdszone. Så længe man ikke bliver forstyrret i sit daglige arbejde, kan de godt ligge på hjørnet.

Ellers kan man altid overveje, om man burde skanne dokumenterne ind, så de kan ligge på en computer frem for skrivebordet.

Desinficer toilettet

Det er ikke blot nødvendigt at rengøre toilettet for at sikre et rent arbejdsmiljø. Det er nødvendigt for at sikre medarbejdernes sundhed. Bakterier fra toilet kan sprede sygdom på kontoret, og det kan skabe flere sygedage hos personalet. Sygedage, der i sidste ende koster virksomheden kroner og ører.  Det er derfor en god ide at prioritere en omfangsrig rengøring af toiletter på kontoret. Det er en god ide at skrubbe toiletterne, mens man har latex handsker på. Her skal man bruge en toiletrenser samt klude. Toilettet skal rengøres inde såvel som udenpå, da bakterier – specielt E-coli – kan sprede sig ved mangelfuld rengøring. Det kan være en god ide at anskaffe sig nogle af de lidt mere ”skrappe” rengøringsmidler, når det kommer til rengøring af toiletter og lignende. Det er nemlig her fra den største smittefare lurer.

 

Beskyt din elektronik ved at holde dem støvfrie. Brug en støvrenser til at få fnuller og andet skidt væk fra ventilatorer, computere og printere. Især bag en PC eller printersystem kan der ophobe sig store mængder af fnuller. Og kommer det først i nærheden af en blæser eller ventilator, spredes det til hele kontoret. Er det først kommet ud i alle krogene i lokalerne, bliver det noget nær umuligt at rengøre.

Pauserummet er en bakteriefælde

Mange kontorer har pauserum, hvor man kan slappe af eller tage en lille snak om alt mellem himmel og jord. Det er en god måde at slappe af på i løbet af dagen og komme hinanden ved på kontoret. Men i og med der opholder sig mange mennesker i området, skal det også gøres ekstra godt rent. På et pausekontor er det nemlig meget normalt, at man både spiser, drikker og generelt bare snacker løs. Der kan dermed spredes mange krummer rundt omkring som i sidste ende skal ryddes op. Derfor er det godt at gøre følgende:

Hold køleskabet rent og nydeligt. Gør det til en fast rutine at smide gammel mad ud, så snart udløbsdatoen er overskredet. Også selvom det er din kollegas gamle madpakke, så gør du vedkommende – og resten af kontoret – en tjeneste ved at rydde op efter dem.

Gør indersiden af mikroovnen ren. Det er nemlig ofte en af de overflader, man glemmer under rengøringen. Her kan der samle sig mange bakterier. Det bør være en daglig rutine, da madvarer kommer i kontakt med hinanden i ovnen, og derfor udgør gode forhold for bakteriespredning.

Har I en opvaskemaskine, så sørg for at den kører hver eneste dag. Står der ildelugtende tallerkener e. lign. natten over, vil der lugte fælt næste morgen. Det samme gælder tømningen af skraldespande. De skal også tømmes hver eneste dag.

Fællesarealer skal være rene

Hvis du får kunder på besøg, eller en af dine samarbejdspartnere tager et smut forbi kontoret, så er det vigtigt at have et rent og skinnende kontor. Det gavner altid førstehåndsindtrykket, og det bidrager til en positiv stemning. Derfor skal du altid være meget opmærksom på, at fællesarealerne altid fremstår præsentable.

Sæderne bør være støvfrie og fri for krummer og pletter

Hvis du har bøger, magasiner eller blade liggende på bordene, så besøgende har noget at læse i, er det en god ide at organisere dem og sørge for, de er up to date. Smid gamle og ødelagte blade ud jævnligt.

Tør overflader af. Det gælder både bordoverflader samt stole, lamper og lign.

Rengør gulve, tæpper og omkringliggende materiale.

Leder du efter en god firmafrokost i Århus? Se 5 populære her

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *