Vin til laksen SKAL være hvidvin, det er essentielt for min kæreste

Nå, hvad skal du have til aftensmad i aften? Jeg ved lige præcis, hvad jeg skal have. Jeg faldt nemlig over denne her helt fantastiske opskrift på ovnbagt laks med honningristede nødder og agurkesalat. Jeg glæder mig, for jeg vil overraske min kæreste med hvidvin til laksen – hvidvin falder nemlig altid i god jord.

Jeg elsker at lave mad, og det ved min kæreste godt. Jeg joker tit med, at netop dét er den største årsag til, at vi blev kærester. Men hvor meget min kæreste end elsker min madlavning, så er der ikke noget der slår min kærestes forkærlighed for hvidvin. Og hvad fungerer hvidvin bedst til? Naturligvis som vin til laks.

Faktisk foreslår min kæreste ret ofte, at vi skal have laks, for “så skal jeg nok finde vin til laksen!”. Min kæreste er simpelthen for nem at regne ud en gang i mellem. I aften bliver min kæreste til gengæld rigtig glad, når jeg kan overraske med vin til en lækker laks! Så er der laks til mig, og hvidvin til min kæreste. Det kan være, jeg får et lille glas vin til laksen, og min kæreste får en lille skive laks til vinen. Sådan er det ofte, og folk kalder os for henholdsvis “drankeren” og “ædedolken” – ikke de mest flatterende kælenavne, men det er jo trods alt kun for sjov.

Nu kommer det måske til at lyde som om, at min kæreste faktisk er lidt af en dranker, men det er faktisk kun hvidvin, der har interesse. Min kæreste er slet ikke interesseret i rødvin eller øl, hvilket altid har undret mig lidt. Jeg kan huske at have undret mig over, at bestillingen altid faldt på laks, når vi var ude at spise sammen før vi blev rigtig kærester. Det gik op for mig, at det simpelthen bare var fordi, at min kæreste håbede på hvidvin til laksen.

Det skete en enkelt gang, at de ikke havde mere hvidvin tilbage. Det var ikke et hit, da der i stedet blev serveret rødvin til laksen, og vi har faktisk ikke været på den restaurant siden.

Nå, men jeg må ud at købe ind til den laks. Jeg har lige en frokostpause her på arbejdet, som jeg ofte bruger på indkøb, så jeg må hellere komme af sted. Og ja, jeg kan høre jeg råbe det ” husk nu den vin til fisken!” Dét kan I tro, at jeg gør.

Min mors sølvbryllupsgave bliver en Bjørn røremaskine

Next Story »

Indisk mad i københavn får mig til at overveje flytning

One Comment

  1. Christina Rasmussen
    16. april 2012

    Jeg vil give din kæreste ret i, at hvidvin er en rigtig delikatesse, og den kommer virkelig til sin ret, når den bliver serveret til laks.

    Svar

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *