energimærke hus

Energimærkning af hus ved boligsalg og nybyggeri

Inden du sælger din bolig eller melder et nybyggeri klar til brug, er det nødvendigt at få foretaget en energimærkning. Energimærke af huset har til formål at motivere til energibesparelser og øge effektiviteten af energi i en bygning.

Som køber at en bolig er man interesseret i at vide boligens anvendelse og forbrug af energi, da det påvirker energimæssige udgifter. Står du med et nybyggeri gælder de samme regler, da energimærket synliggør, hvor effektivt bygningen er til at spare på energien.

Hos Bygningskonsulenten.dk står vi klar til at rådgive dig til, hvordan du bedst forbedrer energimærket, da det kan øge chancerne for at få solgt bygningen – måske endda til en højere pris.

Hvad er et energimærke?

Som køber er energimærket noget af det første, man bider fast i. Det giver nemlig en indikation af, hvor stor eller lille en el- og varmeregning man skal regn med at modtage.

I Danmark består en energimærkerapport af to dele, der har til formål at formidle en bygnings energimæssige tilstand samt den potentiale til at spare energi.

Vurdering

Et energimærke baseres på en vurdering af husets energimæssige tilstand, som indplaceres på energiskalaen:

Energimærkeskala

Energimærket fungerer som en varedeklaration for husets energiomkostninger. Derfor er det lovpligtigt at præsentere et energimærke, såfremt husets skal sælges eller lejes us.

Forslag

Den anden del af rapporten består af forslag til energimæssige forbedringer. Energimærket giver nemlig også et overblik over mulige forbedringer, som kan gennemføres med henblik på at opnå energibesparelser. Forbedringerne kan evt. gennemføres i forbindelse med en renovering af huset.

Hvor længe gælder et energimærke af hus?

Som udgangspunkt er et energimærke gældende i 10 år. Derfor er det lovligt at genbruge energimærket til at sælge eller leje et hus, såfremt det er inden for de 10 år, mærket blev udarbejdet. Har huset gennemgået større renoveringer i form af tilbygninger eller andre ting, som kan have haft en effekt på husets energiforbrug, så er det nødvendigt at få udarbejdet et nyt energimærke til huset.

Køb træpiller – lær mere om hvad du skal holde øje med ved køb af træpiller

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *