Er du også én af dem, der er forvirret omkring børneopsparingen og savner ordentlig investeringsrådgivning? Så er du ikke alene. Mange danskere har det ligesom dig, og denne artikel forsøger at besvare nogle af de mange spørgsmål, som ofte bliver stillet.
Her starter du
Når du overvejer at starte en børneopsparing, er det altid en god idé at undersøge, hvilke forskellige kontotyper de forskellige banker tilbyder. Rentesatserne kan være meget forskellige, afhængigt af hvor lang tid opsparingen skal opbygges over, hvor stor den skal være, og hvad du ellers har af bankforretninger. Bestiller du tid til investeringsrådgivning, vil udgangspunktet altid være, hvordan din personlige økonomi ser ud.
Dernæst er det en god idé at indhente forskellige konkrete tilbud fra bankerne, før du beslutter dig for en endelig løsning. Få investeringsrådgivning fra flere banker, så du får et godt sammenligningsgrundlag. Det kan betyde meget i forhold til, hvor god en forretning din børneopsparing bliver.
Sidst, men ikke mindst, er det selvfølgelig vigtigt at have is i maven, når du skal forhandle den endelige aftale på plads. Investeringsrådgivning er ikke bare neutral information til dig fra bankerne, men ligeså meget bankernes forsøg på at sælge dig netop deres produkter, så sørg for at være godt forberedt, når du forhandler om et konkret tilbud på børneopsparing og vis bankerne, at du har indsigt i, hvad konkurrenterne tilbyder. På den måde har du et godt udgangspunkt for at få presset renten så højt op som muligt.
Andre vigtige overvejelser om investeringsrådgivning og børneopsparing
Bortset fra selve forhandlingsaspektet er det også vigtigt, at du holder dig for øje, at en børneopsparing handler om at give dit barn en god start på voksentilværelsen, og det kan derfor være en god idé at overveje, hvad opsparingen til sin tid skal bruges til. Investeringsrådgivning kan ikke give dig svaret på det spørgsmål, og her må du overveje med dig selv, hvordan du føler og har det. Det er i sidste ende et personligt valg.
Desuden kan du også snakke med banken om de konkrete betingelser for at få frigivet pengene, når de engang skal bruges. Mange vælger at lægge en aldersbetinget spærring på børneopsparingen, sådan at barnet kan hæve den for eksempel efter 18 års fødselsdagen. En god investeringsrådgivning kan blandt andet omfatte sådanne spørgsmål, og det er under alle omstændigheder klogt at drøfte med banken, før der træffes en endelig beslutning. Ofte vil banken have gode idéer til brugbare løsninger.
Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad investeringsrådgivning helt konkret går ud på? Jeg har ikke særligt meget forstand på det økonomiske, så jeg har brug for at få det skåret lidt ud i pap.