Undgå konflikter i familien og få lavet dit testamente

Undgå konflikter i familien og få lavet dit testamente
Testamenter og arv er i de seneste måneder blevet et populært emne ikke mindst på grund af den anmelderroste tv-serie fra Danmarks Radio ”Arvingerne” som handler om fire voksne børn som på overfladen kun kan ses som stridigheder omkring deres mors arv.  Men handler om så meget mere man får et dybdegående indblik i dilemmaerne i den moderne familie, og de fire søskendes indbyrdes forhold til hinanden.

Færre underskrevet testamenter
I dag har vi da også meget store muligheder for at bestemme, hvem der skal arve efter os, og hvor meget af vores formue de kan arve fra os. Men det faktisk utrolig få der går hen til advokaten, og får dette gjort. selvom det arveloven er ændret til fordel for dem der udskriver sit eget testamente, for før i tiden måtte man nemlig kun bestemme over 50 procent af sin arv, i dag er det 75 procent af arven. I 2008 før ændringen af arveloven blev der underskrevet 31.000 testamenter, hvorimod i 2013 blev der kun underskrevet 27.227 testamenter, det laveste i ti år.

Formuler dig klart og tydeligt
Der kan opstå mange konflikter når ens forældre særbehandler et barn frem for dennes søskende, og kan føre til at man får ødelagt sine relationer til sine nærmeste. Selvom det heller ikke er mulig at gøre børnene arveløse, kan man som sagt særbehandle et af børnene så denne står gunstigere stillet. Det jo ikke fordi ens forhold til sin søn eller datter bliver ”fjender” fra den ene dag til den anden, det bunder jo ofte i en dybere konflikt. Derfor hvis man føler at man ikke har haft et godt forhold til et eller flere af ens børn, er det vigtigt at man går til en advokat og får skrevet sit testamente ned. Det kan også være at du skal have efterset dit nuværende testamente hvis du fx er blevet skilt, din førstefødte klarer sig måske dårligere end din sidstfødte, og derfor måske har brug for en større del af din arv. Derudover er det vigtigt at du for formuleret i klare vendinger hvem der får hvad, så der ikke opstår stridigheder iblandt arvingerne på grund af manglende klarhed. Derfor bør du gå til en advokat og få ordnet dit testamente, så hurtigt som muligt,(hvis du vel og mærket har en middel til høj alder).

Da der generelt er mange misforståelser omkring formuleringen af testamentet, kan du klikke på denne her artikel for at blive klogere på hvad du skal undgå.

Find en dygtig advokat i København mens du har overskud

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *