tandlægevagt

Tandsmerter er noget de fleste oplever, men hvad skyldes det

Selvom vi i dagens Danmark er blevet meget bedre til at passe på vores tænder, så oplever alle næsten alligevel tandsmerter engang imellem. Tandsmerter kan forebygges ved hyppigt og grundigt at børste tænder samt benytte sig af tandtråd, hvilket er ting som vi i Danmark er blevet bedre til med årene.  Det er en god ide at besøge tandlægen 1-2 gange om året, for at få tjekket om alt er, som det skal være.

De hyppigste årsager til tandsmerter er hul i en tand, tandkødsbetændelse, tandrodsbetændelse, parodontose, tandbylder eller tandfrembrud.  De hyppigste er kort beskrevet nedenfor.

Tandkødsbetændelse er en af de hyppigste årsager til tandsmerter. Der er desværre ingen sammenhæng med hullets størrelse og den tandsmerte det forvolder. Der er heller inden opbyggende smerte, den kan komme fra det ene øjeblik til det andet. Tandsmerter hænder ved at bakterier graver sig ned til tandbenet, som indeholder nerve ender, der skaber smerten.

Tandkødsbetændelse kommer også bakterier, som er efterladt i munden. Sjældent er smerterne ligeså store som ved et hul, da det oftest vil være en sviende smerte. Tandkødsbetændelse kan oftest ses som et rødligt område i tandkødet. Der er ligeledes en tendens til en smule blod, når man børster tænder.

Parodontose forekommer ved en længerevarende tandkødsbetændelse. Det udvikler sig fra betændelse i tandkødet til betændelse i knoglen, som den pågældende tand sidder fast i. Dette er årsagen til tandsmerten, som dog også sjældent er ligeså smertefulde som ved hul i en tand.

Oplever du tandsmerter eller nogle af ovenstående symptomer, så er det bedre at kontakte tandlægen.

Hvilken tandlæge skal jeg vælge

Der er et bredt udvalg af tandlæger i Danmark, men hvis man er bosat i Københavnsområder, så kan Tandlægecenter Højbro Plads hjælpe. De har både døgn- og weekendvagt, så man kan på hjælp til tandsmerter pludseligt skulle opstå. De tilbyder en lang række af behandlingsmulighed, så uanset hvilket problem man måtte have, så kan de hjælpe. Tandlægecenter Højbro Plads er en dansk kvalitetstandlæge til fornuftige priser. De team består af 6 erfarne tandlæger samt 3 klinikassistenter, som sætter kunden i fokus og er klar til at hjælpe, hvis tandsmerter pludselig skulle opstå.

Skal du både forbedre, ordne og skifte i det nye år?

Next Story »

Tandlægevagt giver råd til behandling og forebyggelse

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *