Mistænker du fugt i hjemmet?

Er du begyndt at blive mistænksom, da din kælder virker utrolig kold og fugtig? Er det ikke det eneste problem, da du nu også mistænker dit tag? Læs med her!

Det er efterhånden blevet til et stort problem, da mange ikke opdager tegnene i tide. Det er dog heller ikke altid være nemt, da en kælder er svær at tyde. For en kælder vil altid være køligere og mørkere end de resterende rum i huset, idet den selvfølgelig ligger under jorden. Det er derfor helt naturligt, hvis den føles kølig. Der er dog en forskel på om det er køligt eller fugtigt. Det kan dog ikke altid være til at fornemme og man skal derfor altid have en fugtmåler ved sin side. For man skal virkelig undgå at få fugt i hjemmet, hvis man helst vil undgå fatale problemer. Der vil altid komme opstigende fugt i en kælder, hvis man ikke har en ordentlig isolering!
Fugt kan nemlig medvirke til større problemer end man går og tror. For hvis man har haft fugt i hjemmet meget længe udvikler det sig til svamp. Det er langt værre at komme af med svamp og det spreder sig på ingen tid. Man skal derfor sørge for at holde øje med fugt, da man virkelig ikke ønsker svamp.
Svamp er ligeledes sundhedsskadeligt for os mennesker og man kan derfor få en livsvarig sygdom, hvis man bor i omgivelser med svamp. Mange af de mennesker, som har fået konstateret en livsvarig sygdom, lider i dag af astma. Det skal selvfølgelig undgås og man skal derfor altid tjekke sit hjem.

Det er derfor vigtigt at man generelt fjerner forskellige ting i alle kroge i kælderen. På den måde kan man se om der er noget anderledes på kasser, ting, gulvtæpper, væggene og så videre. For hvis der er fugt i kælderen vil man kunne se små plamager rundt omkring og det er her man skal reagere.
Hvis man opdager fugt i kælderen, skal man gå hele huset igennem, da man nu skal undersøge om flere rum er blevet ramt. Her kan det til manges overraskelse ofte være under taget. Så hvis man for eksempel har soveværelse på 1. sal og derfor ligger lige under taget, kan man her hurtigere se fugtskader. For her har taget også meget at gøre med det hele. For hvis et tag heller ikke er isoleret ordentligt vil fugten hurtigt slippe ind og det kan ligeledes medvirke til fugtskader. Man skal derfor altid være opmærksom, når det drejer sig om tagets funktion. Det er dog de færreste, som skænker dette en tanke i hverdagen, da der er så meget andet at se til. Men det er dog vigtigere end man går og tror, især hvis man ikke vil se sit hjem blive revet ned. For hvis der er svamp i hele hjemmet vil det være ubeboeligt og der er derfor ingen vej uden om.
Det er der selvfølgelig ingen der skal udsættes for og man skal derfor altid sørge for at tjekke taget i ny og næ. Hvis man ikke har forstand på dette, skal man klart ringe efter en tagekspert. For det er nemlig vigtigt at man får gennemgået taget grundigt, da det kan være de mindste huller, som er skyld i fugtskaderne.
Hvis du ikke kender til en udbyder kan Compara virkelig anbefales. Det er en udbyder som har været i branchen i mange år og ved derfor altid hvornår du skal have et nyt tag eller ikke. Derudover er det den eneste tagekspert som tilbyder en god pris for et nyt tag. Det kan derfor betale sig at ringe til Compara!

Har du brug for nye garageporte?

Next Story »

Fugt i kælder – hold dit hus’ fundament tørt.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *